Ana nak ucap tahniah kepada Presiden dan pimpinan Pas yang sangat pandai mencari bahan kempen. Ana ucap tahniah sangat-sangat. Program Green Silk yang diadakan untuk mencari sokongan masyarakat tiong hua memang mantap dan padu. Ana suka sangat. Cina datang ramai oo. Tak bagi upah pun.

Ana selalu kata, tak ramai Cina yang perangai komunis. Yang ada dalam DAP sahaja. Mereka ini memang otak kongsi gelap. Hai San punya geng. Kaki libas orang.

Sebab itu mereka tak peduli pasal Islam dan Melayu. Pada mereka, agama ini Opium. Mengkhayalkan. Kalau pun mereka Kristian, mereka Kristian jadi jadian. Tak original. Setakat nak tunjuk ada agama.

Green Silk ini pada ana, program bijak. Memang bijak.

Kita jangan bagi Cina takut kepada Islam dan Pas. Kita bagi mereka terbuka pemikiran. Green Silk ini lembut dan tenang sahaja programnya.

Green Silk ini kena diteruskan di setiap negeri.

Sarawak paling penting. Kita kena naikkan sokongan. Kalau PRN dulu kita dapat 10,000 undi. Kali ini kita kena target 100,000 undi. Baru betul.

Pada ana, Adenan Satem ini nasib baik sahaja. Orang menyampah dengan Tok Uban (Taib). Ada orang baru, mereka sokong lah.

Advertisements