Naib Presiden PKR, Datuk Seri Mohamad Azmin Ali mahu Pakatan Harapan terus memperkukuhkan hubungan dengan PAS bagi meneruskan ‘agenda reformasi’.

Katanya dalam politik, setiap pemimpin perlu berbincang dengan berhemah ketika menghadapi masalah.

“Kita hormati dan iktiraf parti-parti politik progresif dan pegang agenda reformasi.

“Hubungan dengan PAS dalam Pakatan Harapan akan terus diperkukuhkan,” katanya kepada pemberita selepas majlis perhimpunan bulanan kakitangan Kerajaan Negeri Selangor di Shah Alam.

Azmin berkata demikian ketika ditanya mengenai masa depan PAS dan PKR dalam Pakatan Harapan termasuk amaran supaya PKR tidak menghadiri program yang dijalankan oleh Parti Amanah Negara (AMANAH).

Semalam PAS Kelantan menyatakan kekesalan mereka dengan tindakan pimpinan PKR menghadiri program anjuran AMANAH di negeri itu dan meminta ia tidak diteruskan “demi kebaikan bersama”.

*****

Nampak tak macamana ayat Azmin tidak menyakitkan hati orang lain. Ini baru ahli politik. Bukan main rembat bodoh.

Kalau Azmin ini Presiden PKR, rasanya tak jadi perkara buruk dalam Pakatan. Yang jadi masalah apabila Presiden Boneka PKR ini ikut cakap Cina Laknat DAP. Ini yang jadi punca.

Kalau Presiden PKR ada fikiran sendiri, tidak ikut angin, tidak ikut politik menapous, rasanya Pakatan masih ada harapan.

Sebab itu, kita tak boleh terima pemimpin wanita.

Judgement dia ikut nafsu. Bukan ikut akal.

“Mana-mana wanita yang berwangian lalu keluar rumah dan lalu di hadapan satu kaum (lelaki) dengan sengaja untuk menarik perhatian mereka, maka dosanya adalah seperti dosa zina”

Patutlah PKR huru hara.

Azmin sahaja yang layak jadi Presiden. Azmin Bin Ali.

Advertisements