Ana setuju sangat ayat Setiausaha Agung PAS yang baru, supaya mereka yang nak berhenti menjadi ahli PAS agar segera berbuat demikian. Tak perlu berlengah lagi. Inilah masanya. Alang-alang kita nak persiap untuk PRU14, elok mereka ini dibuang sama sekali daripada parti.

Soalnya, bila mereka berhenti, mereka sabo parti. Mereka kutuk Presiden. Mereka maki Timbalan Presiden. Mereka cela Naib-Naib Presiden. Mereka buat jamaah benci kepada mereka. Ini karut.

Ini usaha nak jahanamkan Pas. Ini sudah lebih.

Apa untungnya kepada GHB jika PAS melingkup terus? Untung bukan kepada Islam dan jamaah. Tapi kepada DAP. Apa yang susah sangat nak faham. GHB ini jadi alat kepada DAP. Kita usaha nak kuatkan jamaah. Mereka balun kita supaya Pas hancur.

Pada ana, GHB ini memang sudah melampau dan berlebihan.

Sudah macam bukan saudara kita lagi. Mereka ini tamak jawatan dan berfikir pasal poket sendiri sahaja. Pasal kita mereka tak fikir. Pasal ummah? Jauh sekali. Tak langsung disebut.

Imam Muslim meriwayatkan hadis dari Ibnu Umar.

Rasulullah SAW bertanya kepada para sahabat: “Apabila khazanah2 perbendaharaan Parsi dan Romawi telah dapat kamu kuasai, bagaimana keadaan kamu waktu itu?”

Abdul Rahman Bin Auf menjawab “Kami akan tetap bersatu seperti apa yang di perintahkan oleh Allah SWT kepada kami”.

Rasulullah mencelah “Bahkan kamu waktu itu akan saling berebut2an, saling dengki mendengki, kemudian saling menolak kebelakang dan benci membenci, kemudian kamu pergi ke rumah2 kaum muhajirin maka kamu tindas satu dengan yang lain nya”.

Advertisements