Sekarang ini kecoh kononnya puak GHB nak tuntut harta sepencarian dalam kes ceri antara Pas dan GHB. Ini gila namanya. GHB bukan kena cerai. GHB ini ibaratnya isteri yang lari sebab jumpa dengan negro ber****** besar. Lari, lepas tu ada hati nak tuntut harta sepencarian?
Jangan main gila sangat orang GHB. Antum semua ini macam pelacur politik. Terjilat-jilat punggung DAP disebabkan nak dapat elaun bulanan. Antum bukan pejuang.
Ana rasa, tak ada sebab GHB nak tuntut harta sepencarian. GHB ini boleh berambus dan tidak claim apa pun daripada Pas.
Kalau nak ikut, Pas yang boleh claim segala kekayaan yang Husam, Hatta, Mat Sabu, Khalid Samad, Hanipa Maidin – kesemuanya disebabkan Pas. Itu macam mana pula hukumnya? Halal?
Deklarasi Harta Sepencarian adalah senjata dan langkah preventif isteri bagi mengelakkan proses tuntutan Mahkamah. Ini kerana Deklarasi Harta Sepencarian adalah persetujuan suami-isteri bagi sesuatu harta yang memerlukan pengesahan Mahkamah dan menguatkuasakan pemilikan harta untuk isteri itu.

Perjanjian atau Deklarasi harta sepencarian adalah cara yang berkesan bagi menjamin isteri mendapat hak pemilikan ke atas harta yang diperolehi semasa tempoh perkahwinan. Ini juga satu cara menjaga hak isteri yang sama-sama bersusah payah mencari harta dan membangunkan keluarga. 
GHB boleh lupakan kehendak nak dapat harta sepencarian.
Carilah lawyer mana sekalipun, tak ada istilah tersebut dalam parti.
Advertisements