Ana sokong penuh tindakan yang dibuat oleh Mursyidul Am Pas yang cepat untuk menidakkan kes songlapisasi wang yang melibatkan Najib Razak. Pada ana, langkah ini memang strategik dan tepat.
Ketika mana ramai orang UMNO nak sailang Najib, kita ambil keputusan untuk pertahan. Barulah ada istilah persahabatan. Itu dianya.
Kita sokong Najib bukan membuta tuli. Ada sebab dan alasan. Najib, seburuk mana pun dia, adalah seorang Muslim. Itu sebab nombor satu. Dia bukannya orang kapir. Dia Muslim. Kita mesti sokong orang Islam, apatah lagi serangan ini melibatkan media asing yang mempunyai niat jahat.
Kedua, kita mungkin tak tahu, ada ketikanya, duit 1MDB digunakan untuk memajukan parti kita juga.
Cuba tanya orang seperti Ustaz Nasharuddin Mat Isa, yang sentiasa sahaja mendapat bantuan dan laba berkala daripada Pejabat PM. Katanya ratusan ribu sekali collect. Pastinya ada yang tumpah kepada orang kita.

PAS hari ini dilihat mempertahankan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak daripada skandal terkini susulan pendedahan The Wall Street Journal (WSJ) mengenai aliran wang berbilion ringgit ke dalam akaun peribadi beliau.

Akhbar milik Umno, Utusan Malaysia memetik Mursyidul Am PAS, Datuk Dr Haron Din yang menyifatkan dakwaan WSJ itu tidak logik dan menggesa siasatan dilakukan terlebih dulu.

Katanya, jika seseorang individu hendak mengambil dana awam untuk tujuan tertentu, dia akan menggunakan akaun sulit dan bukannya menerusi akaun peribadi.

– See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/haron-din-pertahan-najib-tuduhan-wsj-tidak-logik#sthash.0doXeyey.dpuf

Kalau pemimpin kita, Pas di Kelantan dan Pulau Pinang pun pandai pakai akaun sulit, takkanlah Najib tak tahu. Tak logik lah.
Ana puji langkah cepat Mursyidul Am dalam hal ini.
Baru kena cara.
Pisang emas dibawa belayar,
Masak sebiji di atas peti;
Hutang emas boleh dibayar;
Hutang budi, pertahan 1MDB. Reti?
Advertisements