Ana setuju sangat dengan pandangan Pas Kedah bahawa kepimpinan Mukhriz Tun Mahathir ini adalah tempoh yang sangat teruk, buruk dan lemah di negeri Kedah. Tak nampak apa pun yang dibuatnya.
Kalau setakat buat potret ayah sendiri belakang kedai, itu bukan pembaharuan. Itu namanya langkah terdesak. Tak ada jalan lain. Nak nyatakan sokongan takut hilang jawatan. Cat poster. Senang. Tak jadi isu.
Apa sahaja yang jadi di negeri Kedah? Ada yang jadi? Semuanya macam biasa sahaja. Airport pun tak jadi di Kulim. Kerajaan syok sendiri.
Ana dimaklumkan, kalangan Ketua-Ketua Bahagian UMNO pun anggap dia pemimpin lemau dan lemah. Tak ada kejantanan. Mereka depan sahaja angguk. Belakang mereka balun cukup-cukup.
Apa Najib ingat kalau bagi nyawa 18 bulan kepada pemimpin umno sedia ada, dia jadi kuat?
Ana tak tahu negeri lain, tapi kalau Kedah kekal dengan Mukhriz selama 18 bulan lagi – ana rasa kita akan dapat Kerajaan yang hidup segan, mati tak mau.
Ana minta Pas Kedah buat gerakan lebih mantap nak tawan negeri Kedah. Kita cuba sehabis baik. Ana yakin, kalau kena gaya, kita akan menang kali ini. Ada kawan ana, orang BTN Kedah pun beritahu ana, akan datang Pas akan jadi kerajaan balik lah. MB la…apa pun tak boleh. Itu kata Pegawai BTN. Ana nak cakap apa lagi…
Advertisements