Ketua Whip Ahli Parlimen PAS, Datuk Mahfuz Omar menegur Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang mengatakan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai penghalang utama membentuk kabinet bayangan Pakatan Rakyat.

“Sebagai pemimpin utama di dalam parti demokratik, tidak sewajarnya beliau meneruskan serangan peribadi kepada pemimpin tertinggi parti rakan dalam Pakatan Rakyat,” kata Mahfuz dalam satu kenyataan hari ini.

Menurutnya, Pakatan dibina atas semangat toleransi dan saling menghormati antara satu sama lain,  di samping tidak meleburkan dasar perjuangan parti masing-masing.
Mahfuz berkata, kesemua ketua whip DAP, PKR dan PAS telah bermesyuarat bersama Ketua Pembangkang, Datuk Seri Dr Wan Azizah dan berjaya mencapai kata sepakat.
“… iaitu isu kabinet bayangan Pakatan tidak berbangkit atas faktor keutamaan perlu diberikan kepada proses mereformasikan institusi Parlimen.
———–
Ini sebenarnya petanda dah dekat pilihanraya. Mahfuz pun mula berlakon jadi ahli politik yang garang dan balun Guan Eng dengan kuat.
Padahal, selama ini Guan Eng lah jadi dewa kepada dia. Apa saja Guan Eng lah yang paling hebat dan kuat. Guan Eng paling pandai.
Mahfuz cemas sebab ada petanda akan kalah lagi kali ini.
Kalau ikut kira-kira, calon favourite Naib Presiden kali ini:-
– Mohd Amar Abdullah
– Salahuddin Ayub
– Iskandar Samad
Mahfuz dah kira, dia nasib baik kalau dapat 120 undi. Sebab itu sekarang kena balun Guan Eng rapat-rapat.
Puiiii. Lakonan.
Advertisements