Ana tak kesal langsung dengan apa yang berlaku di Rompin. Ini petanda yang sangat baik dan positif. Walaupun kalah, pada ana kita dapat mengekalkan asas sokongan yang padu di Rompin.
Ana pernah katakan, gerakan kita di FELDA memang patut diperkuatkan. FELDA dan Pegawai-Pegawai SERANTA tidak ada idea baru. Sekadar menghabiskan wang rakyat tanpa ada agenda yang jelas.
Yang paling ana nak ketawa, apabila ada kumpulan yang menamakan diri mereka GAPROF (Gabungan Profesional dan Pemikir Muda FELDA) yang macam orang bodoh masuk ke dalam kawasan FELDA dan berlagak pandai. Akhirnya, orang FELDA sendiri menyampah dan mencarut kepada mereka.
Ana dimaklumkan, Pengarah SERANTA yang baru adalah MACAI Ahmad Maslan. Staff Mat Maslan yang akhirnya diletakkan di SERANTA dengan tujuan untuk meluaskan kuku Mat Maslan.
Sudahnya, Pengarah baru ini pun mangkuk macam boss lama dia juga. Tak tahu buat kerja, sekadar membodek PM dan pegawai tertinggi FELDA.
Memang betul dia anak FELDA, tapi jenis macamana? Kalau setakat boleh bercakap, tetapi tak ada beri keuntungan politik kepada boss dia. Menghabiskan beras sahaja.
Pada ana, elok Najib kekalkan semua pegawai-pegawai bodoh di SERANTA hingga PRU14. Memang bagus untuk kita.
Advertisements