“Kalau dibawa di Parlimen, dia (hudud) memerlukan kekuatan tetapi kalau ahli Parlimen tak menyokong hudud walau dia Melayu sekali pun macam mana undang-undang itu hendak menang?

“Sebab itu di Parlimen Permatang Pauh ini sekali pun – ini Parlimen – dia kena tengok ahli Parlimen itu boleh angkat tangan sokong hudud atau tidak.

“Kalau terang-terang dia kata kami tak sokong, maknanya dia dah menolak hudud.

“Berhati-hati tuan-tuan sebab Allah kata dalam Al-Quran (membaca sepotong ayat Al-Quran), orang yang menolak hudud ini adalah zalim.

“Allah kata dia akan cenderung kepada orang yang zalim,” katanya sewaktu berucap dalam program Ceramah Perdana di Sekolah Menegah Kebangsaan Permatang Pasir, Permatang Pauh malam tadi.

Kazim dalam ceramah sama turut menyindir secara halus perbezaan pendapat dalam Pakatan Rakyat (PR) tentang pelaksanaan hudud.

“Dulu depa kata Umno tak sokong.

————————————-

Bukan main lagi Ustat Kazim mengutuk kononnya Wan Azizah tak sokong Hudud. Boleh kita tanya, Arwah Jamaluddin Jarjis dahulu sokong Hudud? Hasan Aripin sokong Hudud?
Ini semua wayang gambar Ustat politik UMNO dan BN. Kononnya turun ke Permatang Pauh, nak bawa agenda Hudud dan nakkan undi Melayu.
Pengundi di Permatang Pauh jangan tertipu dengan permainan lakhanat macam ini. Membohong.
Pengundi Rompin kena tanya Hasan Aripin tu dia sokong Hudud ke tidak? Lifestyle dia macamana? Keluarga dia macamana?
Konon nak sokong Hudud. Menipu punya Ustat.
Advertisements