Ana puji rakan-rakan yang berani tampil dengan bahan bukti bahawa ada kumpulan dalaman kita yang nak jahanamkan jamaah. Ana puji, kerana mereka ini berani, walaupun berisiko hilang jawatan dan dimarahi, sanggup ke depan dan mempertahan TGHH.
Pada ana, Pas sekarang sudah jadi Pas yang terbelah-belah. Tak pernah terjadi, kalangan pemimpin utama bergerak secara sendiri untuk membentes Presiden dengan pelbagai strategi.
Inilah detik hitam dalam politik kita. Hitam pekat. Yang musykil, yang biasanya buat kerja-kerja kotor macam ini adalah mamak. Sekarang ini Melayu muka jawa, pun dah ada skill yang sama. Busuk hati.
Dalam sejarah Islam, golong khawarij ini memang dah wujud lama. Memang jahat dan hati legam.
“Akan keluar di akhir zaman suatu kaum yang usia mereka masih muda, dan bodoh, mereka mengatakan sebaik‑baiknya perkataan manusia, membaca Al‑Qur’an tidak sampai kecuali pada kerongkongan mereka. Mereka keluar dari din (agama Islam) sebagaimana anak panah keluar dan busurnya.” (HR. Bukhari dan Muslim)

“Mereka baik dalam berkata tapi jelek dalam berbuat, mengajak untuk mengamalkan kitab Allah padahal mereka tidak menjalankannya sedikitpun.” (HR. Al-Hakim)
“Al-Khawarij adalah anjingnya ahli neraka.”

 
Kalau dah hanya layak jadi anjing ahli neraka….sendiri mahu ingatlah. 
Advertisements