Semalam, genap seminggu Pesuruhjaya PAS Kedah, Datuk Mahfuz Omar mencabar Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir mendedahkan kontraktor yang dilantik untuk projek lanskap di kediaman rasminya, di Seri Mentaloon.

Namun begitu sehingga semalam, pendedahan yang dinantikan itu masih belum dibuat oleh Mukhriz.

Justeru, menurut Mahfuz, beliau sendiri akan membuat pendedahan terbabit pada hari Selasa, 16 Disember ini.

“Berkaitan dengan isu ini, selepas seminggu, seperti yang saya janjikan tempoh hari untuk saya dedahkan nama syarikat kontraktor itu dan saya akan dedahkannya pada hari Selasa ini.

“Kita akan adakan sidang media bertempat di pasaraya Mydin Alor Mengkudu, Alor Setar sempena program ‘Jom Shopping Bersama Anak-anak Yatim’ pada jam 10 pagi,” kataya kepada pemberita seusai majlis penyampaian Bantuan Persekolahan peringkat Dun Bukit Lada di Bandar Baru Pokok Sena di sini semalam.

Minggu lalu, Mahfuz membuat cabaran terebut kepada Mukhriz sebagai respons kepada isu pengubahsuaian di Seri Mentaloon membabitkan kos RM4.3 juta iaitu rumah kediaman sebanyak RM1.4 juta dan bahagian lanskap sebanyak RM2.9 juta.

Mukhriz dalam ucapan penggulungan perbahasan bajet semasa Sidang Dun Kedah baru-baru ini menjelaskan projek pengubahsuaian Seri Mentaloon diberikan kepada ‘abang Ahli Parlimen Pokok Sena’.

++++++++++++++++++++++

Dalam ramai-ramai MB/KM di Malaysia, MB Kedah sahajalah yang sebenarnya bujang dan kesepian. Hanya ditemani kalangan para pegawai jambu dan manis.

Apabila tidak ada isteri di Kedah, ayaq masuk kepala. Sebab tu botak. Tak ada rambut.

Dengaq kata, kelemahan MB Kedah ini memang risaukan banyak pihak dalam UMNO. Sampaikan ada yang kata, Azeez Rahim adalah MB sebenaq di Kedah. Lebih dipercayai dan disukai rakyat.

Ana ucap tahniah kepada Pokok Sena kerana berani nak tegoq MB kita sorang ini.

Dalam banyak pertemuan dengan rakyat, MB Kedah pun balun isu 1MDB. Kita pun tak tahu, dia sebenaqnya sokong siapa? Sokong Pak Dia ka? Sokong Najibby al-Rosmahi.

Kita tunggu pendedahan Pokok Sena hari esok.

Siap hang MB Bujang.

Advertisements