Berkata kepada Harakahdaily, Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Mahfuz Omar‎, jikalau sebelum ini pemimpin BN sering mencanang bahawa kita mampu dalam segala bidang tetapi dengan pelantikan warga asing sebagai penerajui baru Mas membuktikan kegagalan Malaysia.

“Dalam isu ini kita gagal melahirkan tokoh pengurusan koperat tempatan, ini menjadikan slogan ‘Malaysia Boleh’ adalah slogan palsu.

“‎Pemilihan warga asing untuk menerajui Mas menjadikan slogan Malaysia boleh bertukar menjadi ‘Malaysia Bodoh’ sepertimana kenyataan sinis bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang rakyat Malaysia ini bodoh dan tidak layak untuk terajui Mas,” kata beliau.

‎Menurut Ahli Parlimen Pokok Sena itu lagi, isu menyelamatkan dan memulihkan Mas bukan cerita baru kerana kerugian terus berlaku walaupun pelbagai pelan pemulihan telah dilaksanakan.
‎‎
Katanya, sepertimana pelantikan Datuk Seri Idris Jala, Tan Sri Azman Mokhtar dalam menyelesaikan masalah Mas sebelum ini sehingga Syarikat Penerbangan Malaysia itu terpaksa tutup kedai.‎

‎”Sungguh menghairankan apabila mereka yang telah terbukti gagal menyelesaikan masalah sebelum ini antara yang terlibat dan bertanggungjawab dalam memulihkan Mas dengan pelan pemulihan antaranya membawa masuk tokoh asing untuk menyelamatkan Mas.‎

——————–
Ana diberitahu oleh seorang rakan di Ireland, antara usaha turnaround yang diperkenalkan Mueller di Aer Lingus adalah membuka lebih banyak pilihan kepada pelanggan untuk membeli liquor di dalam kapal terbang.
No more free booze. Semua kena bayar. Tapi lebih menarik, cakaplah pasal apa sahaja minuman yang pelanggan nak, MAS akan dengan sukacitanya sediakan untuk anda. Nampaknya, lebih cepat jalan MAS nak ke neraka kalau macam ni.
Dalam pada Ustaz UMNO kecoh nakkan pramugari MAS bertudung, ambik Nazi Laknat pula jadi CEO. Maka akan mewahlah MAS dengan botol-botol arak dari serata dunia.
Nak apa? Cakap.
– Chivas Regal Royale ada
– Macallan 1939 ada
– Glenfarclas ada
– Dalmore ada
– Lalique Crystal Decanter ada
– Glenfiddich ada
– Single Highland ada
– Diva Vodka
Ana musykil, ramai juga Melayu (termasuk Menteri dan Ustaz UMNO yang sokong) penuh pelantikan Nazi Laknat ini. Takpalah…kot depa dah pahala banyak. Tak apa lah dapat share skit kot no.
Ana ucap tahniah, sebab MAS akan ikut strategi Aer Lingus yang akan bawa arak kelas tinggi ke dalam penerbangan MAS. Tak kena lah kalau pakai tudung lepas tu cakap….’Sir, this is your Crystal Decanter…enjoy it Sir. Thank you for flying with MAS’.
Arak yang nak dibawa masuk mestilah harga mahal. Bukan murah. Jenis orang kaya-kaya punya level. Orang miskin boleh order todi atau ayaq ketum.
Terserlah kebijakan pegawai gomen. Bab neraka jahanam memang dia orang numero uno.
Advertisements