“Untuk portfolio ini MB sudah berbincang dengan semua exco yang terlibat di kalangan tiga parti,” katanya kepada Hararakahdaily.

Menurutnya, mesyuarat exco esok akan menentukan portfolio bagi kesemua 10 exco yang dilantik dan satu sidang media dijangka diadakan selepas itu.

Terdahulu, perbincangan telah dilakukan antara Menteri Besar dengan ketiga-tiga parti untuk membincangkan pembahagian portfolio yang akan dipegang oleh setiap exco di kalangan mereka.

Selain Iskandar, dua lagi Adun PAS yang dilantik exco adalah Adun Sijangkang Dr Ahmad Yunus Hairi dan Adun Taman Templer Zaidy Abdul Talib.

Sebelum ini, Iskandar yang juga Adun Chempaka memegang Pengerusi Jawatankuasa Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan negeri Selangor ketika dibawah pentadbiran Tan Sri Khalid Ibrahim.

Manakala Ahmad Yunus memegang jawatan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Belia dan Sukan, Infrastruktur dan Kemudahan Awam.

——–

Kita harap janganlah bagi kita Exco yang bukan-bukan. Exco yang orang tak respek dan tidak memberikan kekuatan kepada parti.

Ana tak tahu pasal Zaidy, tapi pada ana, Iskandar Samad dan Yunus Hairi orang profesional yang boleh pegang jwatan yang lebih strategik dan penting.

Elizabeth Wong tu…bolehlah Azmin bagi Jawatankuasa Hutan Simpan dan Bogel-Bogelan…hehe…gurau ajer.

Tapi ana harap, Exco Pas diberikan tempat yang sewajarnyalah. Sudahlah Timbalan MB tak dapat. Takkan nak bagi Exco cap ayam sahaja. Kalau tak ikhlas, baik tak payah bagi jawatan.

Ana tulis begini sbb terdengar ura-ura Pas akan diletakkan sebagai Exco Penyusun Kasut di Pejabat MB. Ini kata-kata orang PKR yang menghina kita. Tak apa. Hari ini hari dia.

Ada pula yang kata Pas jadi EXCO Terompah Buruk.

Ada juga pemimpin PKR yang kata, elok bagi Pas…Exco Ambil Air Sembahyang, Wudhu’ dan Solat Jenazah.

PKR semakin kurang ajar nampaknya. Satu hari, ana lempang orang yang hantar ayat macam ini.

Advertisements