Nampak gaya, kerja kira-kira Desmond (DAP) pun macam lahanat. Konon kita akan menang 2000 undi. Sudahnya, ke parit. Nasib baik tak out terus.

Ana sms Desmond banyak kali. Tanya dia apa jadi dengan kira-kira 2000 undi. Desmond jawab, ‘BN beli undi last minute’. Ana pun jadi pelik, kaedah mana nak beli undi last minit. Kita semua jaga di setiap PDM. Cara mana nak beli.

Desmond kata, last minit BN masukkan duit dalam bank. Masuk akaun. Ana kurang percaya dengan kenyataan Desmond.

Jika dilihat kesungguhan dan strategi yang disusun, PAS Kedah berpeluang menawan kembali Kedah pada PRU14 dengan syarat mengekalkan momentum  sedia ada. Setiap UPU telah menjalankan tugas yang baik dengan lengkap  senarai pengundi yang telah lengkap dicula. Petugas tempatan yang  dibantu dengan petugas daripada kawasan dan negeri bantu sangat  memainkan peranan yang penting dan bekerjasama dengan baik untuk  memastikan kemenangan calon PAS.

Sudah tidak timbul pergeseran  dalaman dan isu-isu yang dimainkan oleh BN dijawab dengan baik walaupun  di saat-saat akhir, isu patung Al-marhum Ust Azizan dan pemuda PAS  menumbuk Puteri UMNO dimainkan begitu kuat sekali. Namun, jentera PAS  yang dikemudi oleh Pesuruhjaya PAS Kedah yang juga Ahli Parlimen Pokok  Sena, Datuk Mahfuz Omar, tetap gagah melawan tanggapan negatif yang  dilontar BN di media perdana. Pastinya media alternatif dan media sosial banyak membantu jentera PAS dalam meluaskan sebaran maklumat dengan  pantas.

Ana harap sangat DAP terus beri kita kekuatan, material khususnya.  Tak rugi melabur dengan Pas ini. Balik modal. Kalau nak menang di Kedah, ana rasa kita perlu RM12 juta setahun. RM60 juta sahaja sampai 2018. Anwar beri RM25 juta. Guan Eng beri RM25 juta. Kita minta derma RM10 juta. Menang kita.

Advertisements