moisPada ana, dosa buat photoshop di Sungai Limau itu tidak setinggi mana. Pendek kata, kalaupun masuk neraka, mungkin sehari dua sahaja. Kerja ringan. Kalau kena sebat pun, mungkin lukanya tidak dalam.
Tetapi, dosa rasuah dan makan suap memang masuk neraka dalam tempoh masa yang lama. Tak ada parol. Memang jahanam.
Ana nak rujuk kepada kenyataan Tun Mamu Mahathir al-Kutty bahawa anaknya kalah di dalam pertandingan Naib Presiden kerana politik wang.
http://my.news.yahoo.com/politik-wang-masih-dalam-umno-kata-dr-mahathir-054904290.htmlKatanya, rasuah masih belum dapat dihapuskan dalam pemilihan Umno dan wang masih terus diberikan.

“Banyak wang yang diberi hingga nilai berjuta ringgit dan itu  menjadikan mereka yang tidak layak telah dipilih disebabkan wang yang  diberi,” katanya di Putrajaya pagi ini.

“Saya pernah menang, kalah dan menang tanpa bertanding dalam pilihan  raya. Keadaan yang paling tidak menyeronokkan bagi pengundi di kawasan  saya, apabila saya diisytihar menang tanpa bertanding kerana tiada wang  untuk beli nasi lemak dan rokok.”

Katanya, jika ada pertandingan maka calon sanggup berbelanja besar untuk mendapat sokongan.

Menurutnya, rasuah dalam pilihan raya bermula selepas negara mendapat  kemerdekaan apabila pengundi mula bertanya apa yang akan diperoleh jika  mengundi calon tertentu.

“Semenjak itu, kita melihat pilihan raya demi pilihan raya, soalan itu  juga yang diajukan. Mereka tidak lagi melihat kepada pembangunan negara  tetapi kepentingan diri sendiri.

Kalau nak cakap pasal rasuah, mestilah salah seorang yang lawan Mukhriz yang terlibat dengan rasuah. Soalnya siapa?

Mana ada orang bersih dalam UMNO. Semua kotor dan jijik.
Berdasarkan risikan kawan ana dalam UMNO, antara tukang pam duit paling hebat di dalam UMNO pada ketika ini adalah orang dalam gambar.
Ana tak tahu dia kerja untuk siapa. Orang UMNO sendiri mungkin tahu.
Advertisements