http://shahbudindotcom.blogspot.com/2013/08/awakening-jawapan-mahathir-di-luar.html

Setelah menangguh beberapa lama untuk memberi respon terhadap dakwaan  Pak Lah terhadapnya dalam buku Awakening: The Abdullah Badawi Years In  Malaysia, Mahathir akhirnya menulis dalam blognya untuk menjawab  sebahagian daripada isu-isu yang ditujukan kepadanya.

Namun tidak sebagaimana biasanya, Mahathir yang sering melawan apabila  dicabar dan bertindak lebih keras terhadap orang yang mengkritiknya,  kali ini beliau memilih untuk menjawab dengan cara sinis dan sindiran  saja.

Dalam blognya hari ini, Mahathir menjawab bahawa walaupun kerajaan yang  dipimpin oleh Pak Lah untuk menghadapi pilihanraya 2008 adalah kerajaan  yang kaya dan mampu menyimpan berbilion ringgit wang kerajaan tetapi  lima negeri termasuk Wilayah Persekutuan telah jatuh ke tangan  pembangkang serta menyebabkan BN hilang majoriti dua pertiga.

Kerajaan yang menghadapi pilihanraya 2008 adalah kerajaan yang kaya  tetapi malangnya rakyat tidak menghargainya, sindir Mahathir lagi.

Dengan nada yang lebih sinis, Mahathir juga berkata, cuba bayangkan  berapa billion ringgit akan dapat diselamatkan jika beliau bersara lebih awal daripada itu dan kita akan duduk di atas gunung-ganang yang  dipenuhi wang ringgit.

Pada pandangan ana lah, kita tak payah lorat sangat nak layan kedua-dua bekas PM ni. Namapun bekas. Kitapun kalau setakat bekas bini (mak janda) kita dulu, kita layan tak layan sahaja. Nak buat apa. Buang masa.

Orang UMNO sendiri pun dah benci nak layan Mahathir ni. Apatah lagi Pak Lah. Pak Lah pun dah betul-betul tak sihat. Ada orang maklum, kencing pun dah berterabur. Di IKIM, staff siap sediakan pampers lagi.

Kalau setakat dah pakai pampers, masih nak sembang politik. Adoi. Letih la wei.

Kalau betul Pak Lah dah awakening, kita baik suruh Pak Lah jawab samada betul atau tidak KJ ada duit SGD700 juta di Singapure.

Cuba jawab tengok.

Ana teringin nak tengok Mukhriz lawan KJ balik. Tapi mengetahui bahawa telur Mukhriz hanyalah sebesar buah guli. Buang masa.

Advertisements