images“Selaku calon PAS dan bendahari PAS saya hendak tengok projek mega ini  dilaksanakan sebagaimana dijanjikan.oleh BN,” katanya dalam sidang media lewat malam tadi di Markaz Besar PRK Kuala Besut di Kampung Baharu.

Ketika ditanya aoa perancangannya selepas ini, Che Long memberitahu beliau  akan terus bekerja dengan lebih bersungguh-sungguh dan menggunakan  pengalaman ini sebaik mungkin bersama-sama parti dan rakyat.

Menjawab pertanyaan wartawan tentang faktor kekalahannya, Che Long dengan pantas menjawab “Che Long lawan kerajaan Malaysia”.

Bagi Che Long tugas di dalam parti adalah amanah yang perlu dilaksanakan bukanlah untuk menjadi calon semata-mata.

“Tugas kita kerana Islam, tidak berebut untuk menjadi calon. Mungkin empat  tahun lagi ada calon yang lebih baik dari.Che Long,” katanya menjawab  sama ada beliau akan dipilih menjadi calon untuk pilihan raya umum ke-14 nanti.

Che Long turut mengucapkan jutaan terima kasih buat  petugas-petugas PAS dan jentera parti dari luar dan dalam yang turun  berkempen dalam PRK semalam.

Ana pun nak ucap terima kasih di atas segala bantuan pegawai-pegawai Che Long yang membantu ana sepanjang PRK. Ana minta maaf, tak banyak yang ana boleh bantu. Kami dinasihatkan supaya hanya menurut titah Pengarah PRK, Jeneral Husam Musa.

Che Long tak perlu risau dengan insiden Jeneral Husam tengking ana depan orang. Pada ana, benda biasa. Kita bukan baru bergaul dengan Jeneral Husam. Sudah biasa kena tengking. Ana ok sahaja.

Ana nak ucap terima kasih kepada ahli Pas di Besut, Abang Md Tahir, Haji Osman, Kak Hajah Leha, di atas bantuan yang diberikan kepada ana dan sahabat-sahabat lain. Dalam perjuangan, kalah menang  benda biasa. Ukhuwwah itulah yang lebih penting.

Kita jumpa lain PRK. Tunggu sahajalah lagi mana YB pulak yang akan tumbang dan gugur. Ada lagi tu. Ana percaya.

Duit yang Che Long beri, ana belum bagi-bagi dengan rakan lain. Hari ini baru nak bank in. Minta halal dunia akhirat.

Advertisements