nik aziz bersihPresiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang meminta Tuan Guru  Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kekal memegang jawatan Pesuruhjaya PAS  negeri Kelantan seperti mana biasa.

Bercakap kepada Harakahdaily  Tuan Guru Abdul Hadi berkata, hasrat itu disampaikannya kepada bekas  Menteri Besar Kelantan itu pada pertemuan dengan TG Nik Aziz sendiri di  JKR 10, pagi tadi.

Menurut Abdul Hadi, perjuangan PAS khususnya di Kelantan masih memerlukan idea serta pandangan dari Tuan Guru Nik Aziz  sebagai seorang yang mempunyai ilmu agama.

Pertemuan secara tertutup itu turut dihadiri isteri Tuan Guru Abdul Hadi, Toh Puan Seri Zainab.

Pada analah, kalau TG Nik Aziz nak bersara, biarlah dia bersara dengan aman. Tak perlu kacau lagi.

Tak perlu rasanya presiden nak main ayat, kononnya menjaga hati. Kita nak menang Putrajaya PRU14. Mana ada masa nak main ayat kosong begini. Pada ana, dan ramai kawan-kawan di Kelantan, Nik Aziz kena meninggalkan politik sepenuhnya.

Malahan, jika boleh jawatan MURSYIDUL AM pun diserahkan kepada Dato’ Dr Haron Din sekarang. Bukan tunggu…..

Bukannya apa, kita kesian dengan TG. Dah banyak berbakti. Berilah peluang berehat dan menikmati nikmat kekayaan yang ada. Inilah masanya.

Menteri Besar mesti pegang jawatan PESURUHJAYA. Khususnya di Kelantan. Husam dan kumpulannya sedang merancang nak membunuh karier politik Nik Amar. Cerita belakang tabir Exco semua siap nak dilambak. Kalau tak ada MB dan Pesuruhjaya yang tegas, jawabnya…

Advertisements