leninPunyalah mangkuk parti sosialis @ komunis Malaysia ini. Kononnya mereka naik angin bilamana TG Haji Hadi umumkan bahawa Pas tak boleh kerjasama dengan parti komunis.
Pada ana, Pas sudah dapat Presiden yang sebenar dalam PRU kali ini. Dah lama Presiden kita simpan kuku. Kali ini, dengan berani, Presiden sudah nyatakan apa yang betul dan perlu didengar oleh masyarakat di luar sana.
Kebodohan rakan kita dalam PR ini adalah tidak boleh ditegur. Jiwa tak besar. Bila tegur, merajuk. Sama dengan Pengerusi PKR Terengganu, Azan. Bila kita kata calon PKR tak kuat, dia naik angin. Mangkuk. Kita nak menang pilihanraya ni gu! Kucar bojeng sungguh lah.

Parti Sosialis Malaysia (PSM), sewaktu membuat sidang media di Kota Damansara telah menuntut Hadi Awang menjelaskan dakwaannya mengenai calon PKR yang terlibat dengan ideologi “Komunisme”. Mohd Nasir Hashim, Presiden PSM telah menyatakan kekecewaannya terhadap kenyataan Hadi Awang yang merujuk kepada PSM terlibat dengan ideologi “Komunisme”. PSM mahu Hadi Awang menarik balik kenyataannya dan memohon maaf.

Pada ana, kita tak perlu layan orang gila isim macam Dr Nasir ini. Biarlah dia dengan niat komunisme dia. Dengan niat sosialisme dia.

Orang macam ini bukannya betul sangat.

Ana puji ketegasan TG Presiden. Puji melangit. Ini macam baru kita boleh jadi parti yang kuat. Tak tidur 48 jam pun tak jadi aral.

Huarghhhhh….ana pi tidur sekejap ya.

Advertisements