Lim Kit Siang PASBanyak pandangan mengenai keperluan DAP bertanding di atas logo dan bendera Pas. Ramai yang setuju. Ramai juga yang tak setuju. Yang tak setuju kurang sikit dari yang setuju. Yang setuju ramai banyak daripada yang tak setuju.
Pada ana, isu ini isu kosmetik sahaja. Dalam persahabatan, kita kena jujur. Kalau sahabat tengah susah. Kita kena bantu. Mudah kan.
Kita kena ambil maklum, bahawa ini semua dah ditentukan di Luh Mahfuz. Kit Siang kalau kena bertanding di atas logo dan bendera Pas, itu juga sudah tertulis di Luh Mahfuz untuk kita. Apa yang susah sangat.
Semua perkara berlaku bersebab. Bukan kosong.
Jadi, kita tidak kecoh-kecoh kalau ditakdirkan mereka bertanding atas bendera kita.
Siapa kata nak katakan DAP tak patut gunakan bendera kita. Bendera hanyalah wajah. Bukan apa sangat. Biarlah mereka pakai.
Jadi ingatan ana kepada rakan-rakan yang berfikiran lama, kampungan, konservatif – majukanlah sedikit pemikiran tu. Jangan beraliran pondok sangat. Ini zaman kondo. Bukan pondok.
Pada ana, kalau Dap tanding dengan logo dan bendera kita, ianya memberikan peluang kepada kita dapat lebih banyak undi Cina.
Ana sengaja letak gambar yang dia orang jual dalam internet ni. Konon hebat sangatlah gambar mereka tu. Cam gampang.
Advertisements