Pada amalan biasa PAS, mereka yang kalah dua kali berturut-turut jarang  diletakkan sekali lagi sebagai calon. Jadi besar kemungkinan PAS akan  meletakkan calon baru di kerusi itu dalam pilihan raya ini.

Nama yang paling popular adalah Dr Khairudin Aman Razali atau lebih dikenali dengan nama Khairudin At-Takiri. Beliau adalah Setiausaha Dewan Ulama PAS Pusat.

At-Takiri adalah sempena dengan nama kampung kelahirannya Seberang Takir, sebuah  kampung yang terletak di kawasan Kuala Nerus. Seberang Takir terkenal  dengan nelayannya dan keropok lekornya yang sedap.

Nampaknya itulah yang kawan-kawan harapkan berlaku di Kuala Nerus dalam PRU yang akan datang.

Pada kita calon ini memang bagus dan amat dikenali. Soalnya, mampukah dia diberikan sokongan penuh oleh parti. Khairudin memang aktif. Banyak tempat dia pergi. Beri ceramah. Tapi lepas ceramah minta derma. Kat situ imejnya ada rosak sedikit lah.

Kita harap parti dapat bantu Dr Khairudin dengan lebih bersungguh. Bagi dia peruntukan awal untuk bergerak di kawasan. Jangan biar dia sorang-sorang.

Lawan? Entah. Kalau lawan anak bekas MB (kepala botak), insya’Allah kita menang. Dia berlagak sahaja. Tak pandai mana pun.

Ana rasa BN akan letak calon baru. Tak tahu siapa. Kalau setakat menang 1000 undi lebih, ana yakin kita boleh potong. Tapi Pas kena beri peruntukan kewangan yang lebih baik. Kalau setakat nak minta derma pada PKR, ana rasa….

Advertisements