lori pas Trailer Merdeka Rakyat to N.SembilanPAS akan memulakan Program Jelajah Negara Berkebajikan mulai esok  apabila treler yang digunakan bagi program tersebut telah siap  sepenuhnya.

Penyerahan jentera Jelajah Negara Berkebajikan itu akan dilakukan  oleh Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang di Pejabat  Agung PAS, jam 1 petang esok.

Treler berkenaan akan singgah berhampiran plaza tol Jelapang, Perak  kira-kira jam 5.00 petang sebelum meneruskan perjalanan ke Kedah.

PAS melalui progam Jelajah Negara Berkebajikan akan memulakan program sulung, hi-tea di Kubur Panjang, Pendang, Kedah pada 22 Februari,  bermula jam 4 petang bersama Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu dan  bekas pelakon Abby Abadi.

Menurut seorang teman ana di ibupejabat, trailer yang diberikan kepada Pas ini ditaja sepenuhnya oleh Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan PKR. Ana ucap terima kasih banyak. Barulah sama naik, pas dan pkr. Tidaklah kita asyik pakai cara lama sahaja. Pasang pembesar suara sahaja. Kali ini, kita ada pentas sendiri.

Semasa ana sms teman ana dalam PKR, dia kata – trailer Pas tak banyak kurang daripada trailer PKR/DSAI. Cuma bas sahaja yang dia orang tak boleh bagi. Setakat trailer, tak ada masalah. Memang mereka tempah khas, sepertimana yang dibuat oleh Erdogan di Turki.

Pada ana, tak kisahlah PKR ambil mana pun. Turki ke. Syria ke. Tel Aviv ke. Janji Pas nampak cerdik dan canggih sedikit berbanding cara lama.

Ini baru petanda sahabat sejati. Sebagai parti yang paling kedana berbanding rakan lain, kita terima sahaja apa bantuan yang diberikan. Kita tak kisah. Asalkan untuk tujuan kemenangan politik.

Bagi pihak ahli Pas di bawah, ana ucap terima kasih kepada DSAI. Memang sahabat sejati. Kala senang dan susah.

Advertisements