Harimau Selatan pasdap“Saya pasti kita dapat melumpuhkan Barisan Nasional (BN) di Johor,  setakat malam ini PR akan dapat menumbangkan BN di 12 kerusi parlimen.

“Saya tidak mahu cakap besar kalau PR dapat memerintah Johor ia  merupakan bonus kepada kita, yang pasti 12 kerusi dapat kita tawan,”  ucap beliau di hadapan 1,000 orang yang hadir.

Salahuddin  memberitahu jika beliau mementingkan kedudukan dan pendapatan bulanan   setiap bulan, beliau boleh untuk terus mempertahankan kerusi di Kubang  Kerian.

Namun, ujarnya demi untuk mengembalikan kesejahteraan rakyat Johor perkara tersebut dikorbankan semuanya.

“Saya boleh minta untuk kekal di Kubang Kerian kalau saya mahu mendapat balik elaun dan gaji saya.

12 kerusi Parlimen di Johor – yang patut ditanyakan dengan lebih lanjut; berapa KERUSI PAS?

Ana malas nak cerita, kalau 12 kerusi Parlimen – 6 milik DAP; 6 milik PKR – apa kebaikannya kepada PAS? Kita tumpuang sorak sahaja?

Jangan kecil hati kawan-kawan, ana cakap ini berasaskan fakta. Kita tanding di 10 kawasan Parlimen. Kalah semua pada 2008. Apa jaminan kita menang kali ini? Baik, kalau ikut sukatan politik semasa, Salahuddin mungkin menang. Yang lain?

Kita jangan lupa dengan DAP, kali ini mereka nak menang semua. Dulu tanding 6, menang 1. Ada juga menang. Tapi kalau undi cina naik hantu kali ini, tak dibaginya pada PR; tak mati kita?

Sebab itu ana rasa, Salahuddin jangan cakap terlalu besar di Johor. Kena tenang-tenang. Orang Johor ni, kalau cakap besar, memang dia orang tak suka. Bodoh sombong.

p/s: ana cadang PAS segera buat logo Pas pada logo Harimau Selatan ni. Letak lah gambar Bulan dalam mulut rimau tu ke. Menarik orang muda benda ni. Cuba buat dulu.

Advertisements