singapursingapur2Ana kesal bila baca paper pagi ni. Nampak sangat DAP sudah tidak punya kawan-kawan baik di Singapura. Kalau awal-awal bila kita menang di Pulau Pinang, Kedah, Kelantan, Selangor dan WP; Singapura nampak semangat nak bantu kita. Malahan, apek tua Singapura, Lee Kuan Yew masuk mengadap Mursyidul Am kita di Kelantan – menjanjikan beberapa kemasukan pelaburan Singapura ke serambi Mekah.

Dah nak berapa tahun, tak ada apa pun. Cilaka punya Cina Singapura.

Semua dia masuk ke Pulau Pinang. Sampai nak buat rumah murah pun, DAP guna sistem HDB Singapura. Apa yang Singapura beri pada kita di Kelantan dan Kedah? Zero.

Ana lebih kecewa pagi ini, apabila pakar ekonomi mengatakan Singapura lebih gemarkan BN berbanding PR. Lakhanat. Masa jumpa kita, dia kata kita bagus. Kita lebih mudah didekati. Kita lebih senang berkawan. Sudahnya, dekat pilihanraya, dia sokong BN.

Ana minta sangatlah, Guan Eng, Kit Siang pergi jumpa apek Singapura dan maklumkan bahawa mereka bodoh kalau terus nak sokong BN. Nampak sangat DAP gagal buat kerja memastikan Singapura menyokong kita. Hampeh.

Ana harap, TG Haji Hadi dan TG Nik Aziz segera berangkat ke Singapura, maklumkan kekecewaan kita dengan sikap mereka. Janji tak dikota.

Continuity kepala ayah dia.

Advertisements