ayam singaporeAna bagai nak terkejut bila baca ‘surat pembaca’ yang dihantar ke akhbar The Malay Mail. Kita semua tahu, editor dalam The Malay Mail memang kebanyakannya penyokong kuat kita. Penyokong kuat Pakatan Rakyat. The Malay Mail bertarikh 17 Disember 2012.

Jangan lupa, anak Abdul Rahman Koya (HARAKAH), Zakiah Koya juga bertindak sebagai salah seorang editor dalam The Malay Mail. Setakat ini, ana tengok, akhbar ini adalah antara akhbar yang paling kuat membawa nilai dan cita-cita Pakatan Rakyat. Ana ucap tahniah kepada semua yang terlibat. Kalaupun sebelum ini tokey kepada akhbar ini beria-ia bantu Najib dalam keluaran sebanyak 1 juta copy. Pada ana, orang lebih ingat tentang benda hari-hari yang ditulis dalam akhbar ini.

Yang seronok, pemilik akhbar ini adalah orang Melayu beragama Islam. Pergi la check sendiri siapa punya. Ana rasa, dia pun SOKONG PENUH kalau dihalalkan pelacuran, Orangnya pun bukannya baik sangat. Dato’ yang nakal. Ana kenal sangat. Orang kampung isteri pertama ana.

Antara yang dicadangkan oleh seorang CINA DAP adalah agar kerajaan Malaysia untuk mengkaji kemungkinan MENGHALALKAN pelacuran macam di Thailand dan Singapura. Mamat Cina DAP ini yakin sungguh, kalau kita dapat halalkan bisnes pelacuran ini, ianya akan menyumbang kepada GDP Negara kita.

Apa punya mangkuk punya cadangan. Tak sekolah ke Cina ni? Dia ingat Malaysia ini macam Singapura?

Ana agak, editor dalam Malay Mail memang nak cuba sentimen orang Islam dalam isu ini. Sajer nak cuba. Macamana respons.

Selangor yang diperintah oleh sahabat baik kita PKR pun sudah banyak dengan kes rumah urut. Merata-rata. Seluruh negeri. Sampaikan Pekan Kuala Selangor yang aman damai pun sudah ada pusat urut batin. Inikah yang orang ini nak.

Cadangan mamat Cina DAP ini tak ubah macam Saudara Ronnie Liu. Tak ubah. Sebijik.

Bagi pihak PAS, ana nak sampaikan PROTES AWAL bahawa ana tidak bersetuju dengan cadangan nak halalkan pelacuran. Minta dijauhkan. Pada ana, kalau DAP nak juga perkenalkan pelacuran, PAS elok keluar sahaja daripada PR. Buang masa.

Dalam pada kita nak ISLAM – mereka suruh HALALKAN pelacuran. Apa punya mangkuk.

Pada CINA DAP bernama Lau Bing – ana nak bagitahu dia – ‘LU JANGAN BALIK INI NEGALA….LULUK SINGAPUR SAMPAI LU MAMPUS’.

Advertisements