Ana letih sungguh dengan perangai DAP yang tak pernah berubah. Mereka nak kita bantu mereka dapatkan/tambahkan undi Melayu. Tapi kalau ikut statement dan kenyataan yang orang DAP pakai, bukan kita nak menambah undi Melayu; silap gaya, undi kita pun ghuyub dibuatnya.
Ana nak pesan dengan pimpinan DAP ni, kalau tak pandai nak bercakap dan mencari isu, jangan cakaplah. Duduk diam dan tak payah nak buat kenyataan apa-apa. Apa yang jadi sekarang ni beri masalah pada Pas lebih daripada apa yang DAP rasa.
Ana cakap macam ini, sebab kita yang jumpa orang/pengundi Melayu di bawah. Orang pun boleh buat lawak dengan kita. Kata kita takut. Kata kita tali barut komunis. Kata kita ikut cakap DAP. Kata kita jadi kuda. Apa kita nak buat. Ngeh boleh seronok dan senyum di kawasan dia. Kita bertanding di kawasan Melayu, apa yang kita rasa?
Pada ana, Guan Eng perlu ingatkan budak-budak dia supaya tak bawa isu sensitif menjelang PRU akan datang ini. Masak kita.

P68 BERUAS
Jumlah Pengundi: 43,273 Peratusan Kaum: M: 31.43% C: 54.14% I: 14.37% L: 0.06%
1. Ngeh Koo Ham (DAP) (15,831) 2. Chang Ko Youn (BN) (14,003)
Majoriti: 1,828 Jumlah undi: 30,723 Peratus mengundi: 71% Undi rosak: 889
Penyandang:  Datuk Seri Dr. Lim Keng Yaik (BN)       (Majoriti:  4,564 undi)

Ngeh jangan ingat dia kuat sangat. 31.43 % Melayu dalam kawasan tu ada menyumbang undi juga pada dia. Bukan undi Cina sahaja dia boleh menang! Ingat tu!
Kalau nak harapkan Pas bantu undi Melayu, jagalah sikit sensitiviti orang Melayu. Jangan main hentam sahaja. Ini kerja gila namanya. Kita yang jumpa pengundi Melayu, bukan dia.

Advertisements