ImejPAS mengalu-alukan semua pemimpin politik di Sabah kalau mahu bersama-sama dengan PAS dalam memperjuangkan keadilan di negara ini.

Pengarah Pilihan raya PAS, Dr Hatta Ramli membuka laluan itu ketika berucap dalam majlis pengumuman pimpinan BN Sabah yang meninggalkan BN.

Mereka diketuai oleh anggota Parlimen Tuaran, Datuk Seri Wilfred Bumburing yang mengumumkan tindakan beliau meninggalkan BN dan akan bersama Pakatan Rakyat.

Dalam ucapan itu, Dr Hatta turut berkata, kunjungan hormat Lajim menemui Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat turut menimbulkan pelbagai spekulasi.

“Saya mengalu-alukan kalau tuan-puan mahu bersama PAS tetapi yang lebih penting buat masa ini adalah keluar dari BN dan membantu Pakatan Rakyat  membawa perubahan kepada Sabah,” kata Dr Hatta di majlis itu.

Ana bukan apa Sheikh, politik Sabah ini maintenance tinggi. Bukan kecik anak. Ramai ahli politik Sabah ni hartanya bertimbun-timbun. Kalau gabung harta ahli Exco Kelantan (kecuali Husam) belum tentu boleh sama dengan harta Lajim Ukin ni. Jangan main-main. Lajim ini bukan kecil anak.

Walaupun ana letak bahawa kita nakkan Lajim bersama PAS, tapi ana juga diberitahu oleh rakan-rakan PAS di Sabah. Antara sms mereka:-

  • Jangan berani jemput ini Lajim bah. Mati PAS mahu bayar dia nanti. Bukan orang sebarang tu. 
  • Tuan Haji, kalau mahu ambil Lajim, baik kita ambil Wilfred. Murah sedikit. 
  • Ini orang rasuah bah. Mahu ambil masuk PAS untuk apa? Mahu mati PAS kah? 
  • Ndak perlu ambil Lajim bah. Buang masa. 
  • Tidak ada jiwa Islam dan perjuangan! Anggap kami PAS Sabah macam kucing kurap. Mahu ambil dia lagi bah? 
  • Lajim masuk PAS, ana tutup bilik gerakan. 

Pada ana, Dr Hatta sekadar ajak-ajak ayam sahaja. Dalam majlis rasmi, takkan tak tawarkan. Malulah Lajim. 

Politik Sabah macam konsep tender. Siapa bayar tinggi, dia pergi. Mana mampu kita. Dah nampak siapa bayar tinggi? 

Advertisements