ImejMahasiswa Malaysia di luar negara khususnya United Kingdom (UK) dan Ireland turut menyumbang untuk pembinaan Lebuh Raya Rakyat oleh kerajaan Kelantan.

Sebanyak RM8,000 dikumpul oleh pelajar jurusan perubatan untuk diserahkan pada kerajaan negeri untuk menjayakan pembinaan jambatan itu yang bakal dibina tidak lama lagi.

Sumbangan berkenaan disampaikan oleh wakil pelajar berkenaan, Mohammad Azli Omizi, 21, Mohd Azam Omizi, 23 dan Azri Che Hassan, 21 kepada anggota exco kerajaan negeri, Datuk Husam Musa.

Azli ketika ditemui memberitahu, sumbangan berkenaan sebahagian besarnya diberikan oleh pelajar Kelantan jurusan perubatan di dua universiti tersebut.

 “Ianya adalah tanggungjawab kami untuk melihat projek untuk rakyat itu berjalan baik,” ujarnya.

 Sementara itu, Husam pada sidang medianya semalam berkata, sumbangan orang ramai melalui online untuk pembinaan lebuhraya itu sudah meningkat RM1 juta. 

Ana ucap TAHNIAH la kepada Adik Mohammad Azli Omizi yang sudi gerak dengan kawan-kawan untuk bantu PROJEK LEBUH RAYA RAKYAT ni. Bagus sungguh budak ni. Rasanya dia pergi UK pun di atas tajaan kerajaan UMNO/BN. Tapi dia tak lupa nak bantu KERAJAAN PAS di Kelantan. Bukan soal duit dan jumlah RM8000 tu. Yang penting ingatan. Kalau nak derma semua biasiswa kerajaan pada PAS pun kita alu alukan. 

Mohammad Azli ini mengaji di MRSM Pengkalan Chepa sebelum ni. Lepas tu masuk Kolej MARA Banting. Pergi UK pun tajaan MARA lah kot. Tapi sayangnya kepada PAS memang membanggakan. Budak macam ini yang kita boleh puji melangit.

Kita tahniah kepada Husam yang berjaya menjauhkan budak-budak pandai ni daripada kerajaan. Masuk PAS lebih elok. 

Azli Che Hassan (gambar) pun bekas budak MRSM Alor Gajah. Kolej MARA Banting. Tajaan MARA juga di Dublin, Irelands. Hebat adik-adik kita yang ANTI KERAJAAN ni. Ana bangga. Ana kalau jumpa mereka ni, ana akan peluk. 

Yang pandai mereka. Yang punya OTAK mereka. Suka hati lah mereka nak sokong siapa kan. MARA hanya bayar sahaja. Mereka yang pandai dan layak masuk Universiti. Memang cekap YB Husam. 

Kalau semua students kita derma biasiswa mereka kepada LEBUH RAYA RAKYAT kan bagus. Cepat siap!

Advertisements