Ana pun pelik dengan parti Cina mampus bernama Gerakan ni. Parti ni dah nak mampus. Tapi masih menyibuk dengan masalah dan hal orang. Cukup-cukupulah tu, mereka patut pakai baju kerubung dan mula menangis sekarang. Tak lama lagi, Koh Tsu Koon akan jadi watak utama yang akan menguburkan parti Gerakan yang dah tak berapa nak bergerak ini. Sudahlah tak boleh nak bergerak, sibuk dengan isu open tender dan close tender. Ana pun tak pernah masuk tender. Kalau close atau open pun ana peduli apa. Janji Islam bangkit dan menang. Itu sahaja.

Ana terbaca dalam portal berbahasa Inggeris, kononnya seorang watak Cina ‘akua’ dan pondan, Tan Keng Liang heboh satu dunia kononnya kerajaan Islam PAS di Kedah tidak mengamalkan open tender. Cuba lah dia check dan tengok, ada ke manifesto PAS yang cakap pasal open tender? Ada? Cuba tunjuk kalau ada.

PAS janji kerajaan Islam. Bukan kerajaan open tender. Itu pun susah nak faham.

Lagipun, Tan Keng Liang ini kena faham, jangan ingat Cina Pulau Pinang sahaja pandai cari makan. Kita Melayu pakai kopiah biar miskin dan duduk masjid sahaja? Apa punya pemikiran lah.

Projek dilaksana ikut peraturan. Bukannya suka-suka bagi. Itu kena fahamlah.

Tan Keng Liang ini hidup zaman mana? Ingat semua maharaja Cina zaman Middle Kingdom pakai open tender ke? Cina macam Tan Keng Liang ini layaknya jadi tukang angkat najis maharaja Cina pada zaman itu. Bukannya pandai sangat pun.

PAS pun mahu hidup ma. Ingat lu sahaja pandai makan ka? Cilaka punya Cina.

Ana letak apa yang dia cakap pada akhbar Bahasa Inggeris:-

“Azizan was reported to have said that the Aman Central project worth RM500 million and Amansuri Residences worth RM109 million were private funding initiatives, with the Kedah State Development Corporation (PKNK) holding 20 per cent equity in the projects.

The Sungai Limau Hydrocarbon Hub (SULIHH) project worth RM36 billion was also said to be a private initiative, while the Kolej Universiti Insaniah (KUIN) project in Kuala Ketil costing RM330 million was to be implemented through a bank loan by the state government subsidiary company, Kedah Sato.

“Aman Central should be a state government project instead, because the land in Jalan Kancut had been obtained by the state government and gazetted for development by PKNK, which is a company owned by the state government.

“The Amansuri Residences project, although fully-funded by the private sector, the land belongs to Bina Darul Aman Berhad (BDB), a subsidiary company of PKNK and the chairman is the Menteri Besar”.

Apa masalah Tan Keng Liang? Kita baru mahu cari makan – dia bising pasal open tender. Mangkuk.