Ketuanan Melayu di Pulau Pinang? Apa kejadahnya dia orang ni bercakap tak ikut fikiran ke? Ana pun pelik bilamana orang Melayu Pulau Pinang boleh percaya dengan pembohongan demi pembohongan kumpulan mamak paduka salam di PP. Depa yang naik tongkang ini juga yang dijaja, dijual, diharapkan oleh Melayu Pulau Pinang. Jawabnya…karam lah.

PP memang pernah memberikan Malaysia seorang Perdana Menteri. Tak adalah mamak sangat; tapi hancur lebur Negara kita dibuatnya. Kelam kabut. Tidur waktu kerja. Pegang bahu perempuan bukan muhrim. Kayakan anak menantu. Sudahnya, jatuh tertiarap di tangan rakyat.

Kali ini, memang menjadi strategi UMNO meletakkan kumpulan blackie ini menganggu gugat ceramah kita di PP. Awatnya? Takut ka? Kalau berani lawan pemikiran lah. Bukannya main hantar kaki pukul ke ceramah kita. Mangkuk hayun sungguh.

Kita tahu game UMNO. Melayu biar nampak bersih. Mamak memang pengotor. Sudahnya, biaq depa yang pi buat kerja-kerja bodoh pukul dan seranah orang. Pancitkan tayar orang yang datang ceramah PAS. Ini semua taktik bodoh dan tak belajar tinggi.

Setakat ini, kita percaya, PAS PP dan DAP berada di landasan yang terbaik. Terbaik. Dengan karisma Guan Eng, kita akan kekal menawan Pulau Pinang kali ini. Mamak Paduka Salam tak perlu nak sibuk sangatlah. Duk diam.

Ana dimaklumkan, Pak Lah akan bertanding sekali lagi kali ini. Sebabnya, Melayu Kepala Batas tak boleh terima anak mamak jadi wakil rakyat. Haha…gelak ana. Inilah sikap Melayu Pulau Pinang. Bab tukang pukul dan tukang cuci, depa pakai mamak. Bab nak naikkan pemimpin, depa tak suka mamak.

Kita jangan risau sangatlah pengacau-pengacau mamak ni. Buat tak tahu sahaja.

Advertisements