Dewan Pemuda PAS (DPP) Melaka telah menjayakan program Jelajah Orang Muda dengan jayanya dengan tema Orang Muda Jom Ubah di Dun Merlimau, kelmarin.

Ketua penerangannya, Muhamad Aizat Bahrudin berkata, program itu merupakan program yang dirancang oleh DPP Malaysia dan digerakkan oleh Dewan Pemuda PAS negeri sebagai mesej khusus kepada golongan muda yang menjadi agen perubahan kepada lanskap politik Melaka.

Program yang di rasmikan oleh Ketua Pemuda PAS Pusat, Ustaz Nasruddin Hasan Tantawi itu turut dihadiri beberapa pimpinan Pemuda Pusat seperti Timbalan Ketua Pemuda, Ustaz Nik Abduh Nik Abdul Aziz, Pengarah Pilihanraya, Sany Hamzan dan beberapa AJK.

“Program ini dilaksanakan sepanjang hari sehingga malam dimulai dengan kuliah subuh sehingga ke konsert anak muda pada sebelah malamnya.

“Pelbagai aktiviti yang di laksanakan seperti program sukan bersama anak muda, pertandingan mewarna untuk kanak-kanak, program berbentuk kebajikan seperti ziarah kebajikan ke rumah orang miskin dan ziarah medik,” katanya.

Selain itu, ujarnya program mendekati masyarakat seperti ‘Sarapan Rakyat’, aktiviti membaiki rumah, dan program penerangan seperti program ‘Hit & Run’ dan edaran risalah turut dilakukan di sekitar bandar Merlimau.

==========================

Ana mesti puji dan sanjung kesungguhan PAS Melaka yang menggunakan slogan sama seperti di PRN Sarawak – JOM UBAH di Melaka. Mana yang baik kita patut ikut dan laksana di kawasan kita. Jom Ubah berjaya mencemaskan Taib Mahmud (menggelabah) sampai takut nak balik ke Kuching waktu Pilihanraya. Berkampung di Sibu dan Miri. Takut nak masuk kawasan sendiri.

Pada ana, DAP memang bijak mencari slogan dan kaedah yang menarik perhatian rakyat. Tak salah PAS terus belajar dan gunakan apa yang DAP buat; demi untuk mengalahkan REJIM ZALIM ALI RUSTUM di Melaka. Ini sebuah pemerintahan yang korup dan memang tidak menunjukkan kemajuan. ALI RUSTUM memang seorang yang korup dan terkenal dengan idea-idea yang tak masuk akal.

Orang Melaka…sudah-sudahlah memberi undi kepada Ali, Wira Abu Seman. Sudah-sudahlah. Berapa lama hidup nak jadi taik rasuah. Berapa lama hidup nak duduk di bawah pemerintahan kononnya waris Alexander Zulkarnain. Mabuk punya KM.

PAS Melaka memang ambil jalan yang tepat. Jom Ubah sudah terbukti berjaya di Sarawak. Kita kena usaha lebih. Gerak kerjasama dengan DAP Melaka. Dapatkan undi orang Cina seluruhnya. MCA Melaka dah jahanam. Gerakan dah masuk kubur. Tinggal UMNO sahaja yang pertahan.

Advertisements