Ana dijemput hadir ke majlis perkahwinan anak Fatmi (SUPOL PM). Tak ada jemputan rasmi. Tapi bila dah letak banner di setiap jalan di Kota Bharu; ana kira ana dijemputlah. Dah kebetulan anak beranak ana semua ada di KB; semua pakat pergi.

Ana diberitahu oleh orang UMNO, Fatmi memang ada niat nak tanding di Parlimen Kota Bharu. Tapi dia juga tak kisah kalau PM ambil keputusan untuk letak calon lain. Calon agamawan yang boleh setara dengan PAS. Daripada gerakan yang dibuat di akar umbi, Fatmi memang layak bertanding. Banyak dia keluar belanja. Memang bukan duit dia; duit rakyat. Tapi dia pandai ambil mileage.

Masalah Fatmi adalah semua staff PM nak bertanding. Ini semua majal. Takkan semua nak tanding. Shapiee tanding di W Maju. Fatmi tanding di Kota Bharu. Siapa yang nak jaga PM? Ini kenyataan orang kuat UMNO KB kepada ana. Ana angguk dan pura-pura bodoh sahaja.

Nampaknya, PAS Kelantan pun tak bersungguh nak berlawan dengan UMNO di KB. Macam dah menyerah kalah. Modal tak cukup agaknya. Katanya, PAS memang tak ambil peduli sebab ada khabar angin kata Zaid akan tanding semula di KB. Atas tiket PKR. PAS malas nak ambil pot.

Pada ana, elok kalau PAS yang cuba tanding di KB. Ini macam PUTRAJAYA Negeri Islam. Takkan kita nak serah macam itu sahaja. Kalau ada peluang guna kedudukan Sultan; kita kena guna pakai. Minta Tuanku bantu kita di bawah. Tak boleh?

Apa? Sultan tak boleh politik? Sultan Selangor selamba aje. Sultan Perak pun selamba. Sultan Johor pun buat juga. Apa salah Sultan Kelantan bantu kita di bawah. Barulah ada perkaitan yang baik antara Raja dan Rakyat.

Apa? Fatmi kata nak kita tolong dia untuk bantu rakyat? Pembohong!!!

* terima kasih Dato’ Fatmi…nasi minyak free untuk anak-anak kawe….

Advertisements