Macam-macam kawan dok cerita, katanya PKR betul-betul nak mansuhkan undang-undang permainan dalaman sejenis dalam PRU yang akan datang. Kepada PAS memang permintaan ini macam pelik sikit. Ini sudah macam mencabar wibawa dan kredibiliti PAS sebagai parti Islam. Ana dapat desakan kawan-kawan, supaya sampaikan kepada pimpinan, PAS tak boleh nak berlebih kurang bab undang-undang ini.

Sudahlah kita tukar hudud kepada Negara kebajikan, takkanlah PAS nak duduk diam juga bila Pak Sheikh bersungguh benar dalam mesyuarat tertinggi parti, dan pertemuan dengan media antarabangsa untuk pinda undang-undang permainan sejenis ini. Kita pun jadi risau.

Ana diberitahu seorang pimpinan tertinggi, inilah antara isu yang sangat-sangat menjadi debat di kalangan pimpinan tertinggi.

Kita akui, sememangnya Anwar sangat penting kepada politik PAS. Tapi janganlah PAS diletakkan dalam keadaan yang serba salah. Sampaikan kita kena pertahan undang-undang kafir laknat yang membenarkan main sama sejenis. Ini sudah merosakkan ummah.

Kita akui Anwar penting, tapi janganlah sampai meletakkan PAS macam parti serpihan yang tidak penting.

Di mana kami nak letak muka bila pergi masjid, surau, musolla, qiyam – kalau orang dah tanya kita soal pelik-pelik. Tanya pasal undang-undang homo dan sebagainya.

Kita rayu pada Pak Sheikh…janganlah sampai nak biar PAS merempat tepi jalan; merayu undi orang Melayu. Susah kami nanti. PKR mungkin boleh hidup. Tapi undi Melayu konservatif masih perlu bersama PAS. Jangan lupa itu.

Advertisements