Ana pun tak faham dengan Pemuda PKR ni, keputusan belum dapat, apapun belum tahu – dia sudah buat kempen Bebas Anwar 901. Masuk pun belum nak bebas macamana? Salah pun belum tentu. Ana dapatkan nasihat ramai teman-teman loyar, depa kata belum tentu lekat. Belum tentu. Kaedah simpan air mani Polis pun tak berapa nak betul. Orang simpan dalam peti ais. Dia simpan dalam kabinet besi. Tak sejuk. Sperm boleh meninggal. Kata loyar kat luar lah..

Tapi ada dua tiga orang loyar yang kata kes akan lekat. Anwar gagal buktikan keraguan yang munasabah. Saksi alibi yang dijanjikan oleh Anwar tak dibawa ke mahkamah. Sumpah pun tak buat.

Ana malas nak borak dengan loyar ni. Susah nak faham. Depa punya bahasa tinggi. Tapi bagus, semua muda-muda dan kaya-kaya. Ramai yang masuk PAS. Mereka ini semua aset parti kita. Jangan lupa.

Pada ana, Pemuda PKR kena buat rilek sahaja dulu. Jangan gabra. Tenang.

Pertama, kita mesti tunggu keputusan. Belum sampai tahap rayu lagi. Mesti boleh rayu. Kalau rayu, kena dengan stail Karpal PuSingh, mahunya lagi 6 tahun baru selesai. Lama lagi tu. Anwar sempat jadi PM. Terus buang kes. Abis citer.

Kempen Bebas Anwar 901 Dilancar

Dalam pada itu Shamsul memberitahu berkaitan dengan keputusan fitnah II Ketua Umum Keadilan, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang akan diketahui pada 9 Januari tahun hadapan beliau secara hari ini melancarkan kempen secara maya di laman ‘Twitter’ bagi menghimpunkan seramai yang mungkin terhadap kes tersebut.

“Saya juga hari ini telah memulakan kempen #BebasAnwar901 yang dilakukan secara maya di laman twitter.

“Kita ingin mengumpulkan seramai yang mungkin mereka yang membantah usaha kerajaan ingin memenjarakan Anwar berkenaan dengan kes tersebut, yang mana kita lihat segala percaturan untuk memasukan beliau ke dalam penjara sudah dirancang dari awal lagi.

Secara maya. Ingat ajak berhimpun lagi. Penat lah kita.

Masalah dengan PKR ni, bila perlu orang berhimpun – depa ajak kita. Bila dia dapat kuasa – dia tinggal kita. Mangkuk hayun sungguh.

Kita harap Anwar lepaslah. Jangan pi sungai buloh. Pening kita.

Advertisements