Ana pun pelik dengan pimpinan PAS ni, terutamanya TG Nik Aziz. Tak ada angin. Tak ada ribut. Tak ada masalah. Tiba-tiba heboh nak laksanakan Hukum Hudud. Apa masalahnya ni? Kita sudah tetapkan dengan Negara Berkebajikan, kenapa nak buat pusingan U lagi. Dah kenapa? Apa yang nak ditakutkan sangat?

Ok kita boleh faham, dalam satu laporan pilihanraya yang dibuat sebuah badan pemikir; isu negara berkebajikan + isu mat sabu + isu komunis + isu menantu nik aziz + isu husam musa; akan menyebabkan PAS akan kalah di Kedah dan menang tipis di Kelantan. Ini baru gambaran. Belum tahu lagi. Baru peringkat menyelidik. Janganlah TG Nik Aziz jadi cemas dan panik. Jangan takut.

Ana tak faham daripada strategi politik, untuk apa kita bangkitkan isu hudud ni. Macam nak cari bunuh politik Pakatan Rakyat sahaja? Jangan lah macam itu.

Betul, Anwar kata dia sokong Hudud. Tapi atas alasan apa? Kenapa dia tiba-tiba nak hukum hudud? Masa dalam UMNO; anwar juga yang buat lawak – kalau buat Hudud; orang kelantan nanti ramai tangan kudung. Sekarang sudah ok? Sebab apa?

Anwar sokong Hudud. Karpal bantah Hudud. Kes sodomi dan liwat Anwar pun orang sama juga. Apa cerita?

Ana nak nasihatkan pimpinan parti, janganlah bagi ahli pening. Ana rasa, orang kuat kita di bawah pun jadi serba salah. Sekejap negara berkebajikan. Sekejap negara Islam. Sekejap kerjasama PR. Sekejap hukum hudud. Apa nak jadi kita ni?

Dah bosan ke kita nak bersama dalam Pakatan Rakyat?

Kalau macam ini lambat lagilah kita nak jadi Timbalan perdana Menteri. Lambat. TG Nik Aziz kacau daun.

Advertisements