Kadang-kadang blogger UMNO ini gila semacam. Semua benda nak buat kecoh. Semua benda nak dihebahkan. Kadang-kadang benda yang tak penting pun jadi masalah kepada depa ni. Awatnya? Gila?

Sukahati MB Kedah la nak beli kereta apa pun. Ini untuk kegunaan rasmi. Bukan dia suka-suka nak pakai untuk hantar bini pergi pasar. Acara rasmi. Faham ke tak faham? Mentang-mentang kita parti Islam dia nak harap kita naik unta ker? Ada akai ka depa ni?

Menteri Besar Kedah sama macam MB lain. Sama. Jangan rendahkan kita sebab kita parti Islam. Ini semua nak tunjuk kononnya kita menghabiskan duit rakyat. Ini semua nak tunjukkan kita ini macam tak ada keinginan. Kita bukan manusia? Kalau MB Kelantan, Kedah nak pakai kereta Merz tak boleh? Yang depa itu tak apa pulak. Konon tunjuk Najib bawa dan pakai Perdana sahaja. Kereta lain Najib tak ada? Come on lah bang. Matang la sikit.

Anwar sendiri mengakui bahawa Kedah adalah sebuah Negeri yang diurus dengan baik. Dalam penerangan Ustaz Azizan kepada Anwar, kenaikan dana kerajaan negeri kedah memang mengkagumkan. Cuma nak naik banyak selepas ni memang susahla sikit. Sebab Kedah terpakda berlawan dengan Kerajaan Guan Eng. Depa lagi hebat bab marketing.

Kita minta lah blogger UMNO tak payah lah main isu kecik macam kereta ni. Tak matang sangat nampaknya.

Jangan bezakan MB KEDAH dengan Ali Rustum, Mat Said Gangster Ganu, dan Mamak Bendahara Zambry di Perak. Sama sahaja. Awat, depa semua pakai kereta bodoh ka? Zambry bawak kereta kancil ka?

Kalau ada bajet lebih, apa salahnya MB Kedah pakai kereta besaq.

Advertisements