“Saya merasa terkejut terhadap kenyataan Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin yang telah menyalahkan Pemuda PAS kerana membuat sidang media berhubung dengan pendedahan empat orang bekas anggota tentera berkenaan undi pos di Pejabat PAS Pusat, semalam,” kata Timbalan Pengerusi Pemulihan Demokrasi & Mobilisasi DPPM, Mohd Adram Musa dalam satu kenyataan.

Bekas anggota tentera tersebut adalah Majer(B) Risman Mastor, Komando (B) Mohd Kamel Omar, Mohamed Nasir Ahmad dan Kamarulzaman Ibrahim.

Katanya, sebelum ini semasa Pilihanraya Kecil Bagan Pinang, Pemuda PAS juga telah membawa Abu Kassim di hadapan Pengerusi SPR, Tan Sri Aziz Mohd Yusof untuk menerangkan pengalamannya berhubung dengan undi pos.

======================================

Kalau tengok muka Panglima Angkatan Tentera memang ana takut sikitlah. Muka yang amat garang. Tapi dalam hati ada ‘taman’. Macam kata pak lawak, ‘muka legend; tapi hati warna pink’. Tak boleh nak kena tegur sikit. Mula lah nak tuduh semua orang pengkhianat. Mentaliti tahap UMNO sungguh. Tak maju.

Ana bukan nak kata apalah, kalau undi pos dijalankan dengan jujur; agak-agaknya kita entah menang berapa kerusi. Banyak juga agaknya. Itu belum lagi kegilaan Menteri Pertahanan sekarang nak buat kem di Bagan Datok. Apasal? Takut kalah? Apa yang strategik sangat di Bagan Datok tu? Orang curi kelapa ker? Sampai nak ada satu batalion di Bagan Datok? Aduhai…semua sebab nak dapat kelebihan undi Pos.

Pengalaman peribadi ana, di Parlimen Setiawangsa, kalau tak kerana undi Pos, dah lama Zulhasnan Rapique to kecundang dan makan tanah. Cuma undi pos sahaja yang menyelamatkan Zulhasnan Rapique. Kalau nak ikut undi yang telus – dah lama kecundang. Maknanya apa? Memang undi pos ini ada kelebihan kepada kerajaan. Janganlah nak kelentong.

Makna kata, Panglima ATM  ini memang hati dan jiwa UMNO lah. Agak-agaknya berapa ramai MAT CELORENG yang memang hati beku nak menerima perubahan. Asyiklah membodek UMNO dan Barisan Nasional. Eloklah tu, makan duit gomen; duduk rumah gomen; hantaq sekolah gomen; kena sokong gomen….ke laut punya pemikiran.

Kita minta Mat Celoreng kita ini majulah sikit. Jangan ikut telunjuk sahaja. Yang hangpa makan tu…duit rakyat; bukan duit UMNO. Yang hangpa dok tinggal tu; rumah milik rakyat – bukan milik UMNO atau barisan nasional. Ada faham?

Ini tidak, kawan ana ada cerita kem di Sungai Buloh, nak bagi orang PAS masuk pun tak boleh. Dahlah mat celoreng kurang sembahyang. Kita nak jumpa di surau punya susah. Nak lawat rumah depa di kem pun tak boleh. Jawabnya, menanglah BN sampai hari kiamat.

* harap Panglima Tentera Darat janganlah berhati ayu sangat bila berdepan musuh…

Advertisements