Ana puji dengan sikap dan kesungguhan PAS Terengganu dalam meraikan HERO RAKYAT – Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang. Ana tabik spring kepada Tuan Guru kerana sanggup berdepan dengan Polis atas nama perjuangan yang dibawa oleh Ambiga. Ana dah kata, siapa yang mulakan perjuangan tak penting. Agama Ambiga tak penting. Siapa Ambiga tak penting. Yang lebih penting adalah samada ianya membawa keuntungan politik kepada PAS atau tidak. Itu lebih penting.

Kurang ajar punya JMM – sanggup kata kita parti yang mendokong Ambiga. Lakhanat. Inilah mulut yang tak ada nilai iman. Ikut sedap cakap.

Apa yang penting, Haji Hadi sudah buka lembaran baru kepada pejuangan PAS di Terengganu. Kita kena kekalkan momentum ini bagi menewaskan MB terengganu yang ada ini. Kita kena pastikan PAS menang di terengganu.

Ana malas nak persoalkan dengan kepimpinan PAS Kelantan yang ada di Mekah waktu kita bertempur di jalanan. Ini hak masing-masing. Bersih 2.0 adalah keputusan yang dah dibuat lama. 5 bulan lepas. Kenapa nak pergi umrah waktu yang sama. Ramai juga penyokong yang yakin; kalau Tuan Guru Nik Aziz turut sama diangkat Polis – impaknya akan dua kali lebih hebat daripada TG Haji Hadi. Ini semua agakan. Tak semestinya begitu.

Soalnya, kita kena pegang dan komited dengan keputusan Muktamar. Bersih adalah keputusan Muktamar. Nampaknya, ramai ahli PAS sendiri yang tak turun ke bawah.

PAS Gombak pun tak semua yang hadir ke jalanan. Ana malas nak ulas. Susah kalau tak ada jiwa perjuangan. Penat kita cakap.

Lepas ini kalau Ambiga ajak lagi – kita turun dan tempur lagi. Jangan bagi can!!!

Advertisements