http://www.facebook.com/#!/hariszalkapli/posts/216850701666178

Macam-macam pandangan mengenai jawatan Timbalan Presiden yang sesuai untuk PAS. Ada kawan-kawan yang percaya dengan kepimpinan Ustaz Nasa. Ada yang suka Mat Sabu. Ada yang tetap melihat Tuan Ibrahim sebagai game changer – menurut kata Haris Zalkapli. Haris memang sentiasa membicarakan isu kepimpinan PAS secara objektif. Budak muda yang bagus dan mampu menjadi aset kepada PAS.

Ana cuma nak kita sama-sama nilaikan pandangan kawan-kawan. Jangan nak emosi. Bicarakan isu secara objektif dan rasional. Kita semua sayangkan PAS. Kita semua mahu lihat PAS lebih mantap dan padu di masa-masa akan datang.

Permainan politik sudah menjadi semakin kompleks dan susah. Pemimpin mestilah seorang yang mampu melihat jauh ke depan – tak akan sesekali mengenepikan perjuangan demi kemenangan peribadi yang tidak membawa makna.

Apa yang blog ini zahirkan adalah pandangan kawan-kawan di bawah. Nak tuduh boleh tuduh apa-apa sekalipun. Ana talibarut umno lah. Ana dalang lah. Tapi cuba tengok dan kaji posting ana sebelum-sebelum ini. Ana kritik parti sebab ana sayang parti. Itu sahaja.

Dalam isu Timbalan Presiden ini, cuba kita tengok pandangan kawan-kawan.

Wallahu’Alam.

Advertisements