Ahli Parlimen Titiwangsa, Dr Lo’ Lo’ Mohd Ghazali mendakwa jawatankuasa Masjid Kampung Baru tidak pernah dibuat pemilihan dan hanya dikuasai ahli keluarga Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan bekas pembantunya.

Tambahnya lagi, orang Kampung Baru sendiri tidak mempunyai akses kepada pengurusan masjid khususnya dalam aspek kewangan.

Beliau mendedahkan demikian sebagai mengulas kenapa projek naik taraf Masjid Kampung Baru, melibatkan firma arkitek milik adik perdana menteri, Datuk Nazim Razak.

Semalam, syarikat tersebut mendakwa perkhidmatan mereka menyediakan rekabentuk untuk projek naik taraf Masjid Kampung Baru disediakan secara sukarela.

Penjelasan itu dibuat susulan tuntutan sebuah NGO, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) yang menuntut Najib menerangkan isu berhubung pembabitan firma NRY Architects dalam projek naik taraf dengan nilai RM20 juta itu.

==============================

Ana ucap tahniah kepada Dr Lo’ Lo’ yang berani ke depan dan mempersoalkan projek ini. Memang patut pun. Semua benda nak buat untung. Semua benda nak kaut untung. Apa yang tinggal untuk rakyat? Apa, dah tak ada syarikat arkitek Bumi yang pandai buat masjid? Kenapa nak mesti suruh adik sendiri? Lainlah kalau adik dia bagi free? Kalau bagi free mahunya kemaluan kita di dalam PAS…tapi apa-apa hal pun kita bantai lah dulu.

Dr Lo’ Lo’ ni, kebanyakan kawan-kawan PAS Titiwangsa bagi tau – sudah terlalu akrab dengan perjuangan Anwar. Itu sahaja yang kita risaukan. Semua benda dia nak pertahan. Dalam kes video blue pun sibuk nak pertahan. Pertahan tahap sampai dah macam kemaruk dan fanatik sangat. Itu Dr kena perbetulkan. Kita ikhlas beritahu.

Dr Lo’ Lo’ bolehlah melawat di sekeliling Titiwangsa. Duduk dan berbual dengan rakan-rakan parti. Semua rasa Dr terlalu cepat nak pertahan mamat tu. Jangan cepat sangat. Cuba turun ke Desa Pandan. Cuba turun ke Keramat. Ramai yang akan beritahu Dr, kita kena tunggu episod yang berikutnya. Jangan tengok bab tuala sahaja. Kalau tanggal tuala. Apa kata Dr nanti.

Ana cuma ingatkan Dr supaya jangan nak pertahan sangat mamat tu. Cukup kita simpati. Cukup kita doakan. Cukup kita solat hajat.

Tapi kalau dah sampai bergaduh dengan orang, tinggikan suara sebab pertahan mamat tu. Ini sudah kes parah. Jangan lupa, PAS tak ada kena mengena dengan mamat tu.

Kalau mamat tu masuk USB (universiti sungai buloh) nanti, apa nak dikata. Boleh Dr menang di titiwangsa tanpa bantuan kawan-kawan PAS di bawah?

Advertisements