Semala, jentera PAS berada di kedudukan semangat yang sangat tinggi. Bayangkan, setelah beberapa hari bergerak di bawah; menjelajah ke segenap pelusuk kampung, surau, masjid dan musolla; kedudukan PAS di Beting Maro berada di dalam keadaan yang baik. Menang belum tahu. Tapi memang ada harapan.

Ramai yang bising; apahal pula TG Haji Hadi pergi peluk Mat Jib semalam. Pada ana, itu politik bijak pandai. Kita tak payah campur. Walaupun MSO sibuk mengutuk TG Haji Hadi dan meMUJA TG Nik Aziz; ana rasa Hadi lebih banyak berkorban masa dan tenaga di Beting Maro. Duit pun banyak keluar. Kesian dengan Presiden PAS; yang bersungguh nak tambah undi PAS; supaya nampak cantik di dalam rekod politik PAS Sarawak.

Pelukan TG Haji Hadi adalah pelukan ikhlas seorang sahabat. Itu sahaja. Tak timbul soal siapa peluk siapa. Najib pun suka dapat peluk TG Haji Hadi.

Tapi masalah besar di Beting Maro adalah CD blue filem yang diedar kepada pengundi muda. Merata yang dapat tengok video cerita blue. Tak baik begitu.

Di mana nilai politik kita agaknya? Sampai mudah sangat nak JAJA aib orang. KIta pun jadi masalah.

Nasib baik kita dah beritahu NUAR BERAHIM jangan selalu sangat ke Beting Maro. Jangan kerap sangat. Nanti pengundi lari.

PAS dalam kedudukan paling baik nak cipta sejarah. NUAR jangan kacau kita di Beting Maro tok.

Advertisements