Ana sikit pun tak heran dan rasa ngeri, cemas dan takut dengan pendedahan Wikileaks. Tak langsung. Pada ana, kalau kita tak salah – apa yang kita nak takut. Soal pandangan Lee Kuan Yew (yang sangat menghormati TGNA) adalah soal peribadi. Soal yang tak perlu kita nak bahas secara menggila. Biaq pi. Kata orang Kedah.

Wikileaks ni menjadi masalah kepada PAS. Lee Kuan Yew pun takkan ada perkara buruk untuk kutuk kita. Waktu LKY datang ke Kota Bharu; kita layan dia macam raja. Kita duduk berbual. Kita bincang masalah politik. Kita bincang dengan Kuan Yew cara nak menangani politik UMNO. LKY kenal sangat dengan UMNO. LKY lawan UMNO masa UMNO dalam proses nak tubuh pun. Kalau LKY masih muda; dan PAS lebih dinamik macam sekarang – PAS akan cfrm akan sokong PAP masa ada di Malaysia.

Apa celanya dengan LKY? Masalah dengan orang UMNO ni, kalau Singapura sahaja – LKY sahaja; semua kita libat dengan kemiskinan Melayu. Kita libat tentang bagaimana Melayu Singapura tidak dapat pendidikan. Ini semua strategi UMNO nak menakutkan Melayu.

LKY ada kongsi bagaimana PAS boleh jadi lebih kuat dan mampu nak lawan dengan UMNO. Ana tahu, sebab waktu itu ana ada akses ke pejabat MB Kelantan. Sekarang dah tak ada. Ana ada sewaktu Kuan Yew kata – kekuatan UMNO ini sudah semakin lemah dan goyah.

Ana cukup minat dengan Kuan Yew. Pada ana, kalau dapat PM Cina macam Kuan Yew pun ana tak kisah. Pada ana, Kuan Yew ini otaknya jauh lebih mulia daripada otak Che Det. Otak Kuan Yew lebih sesuai dengan PAS. Otak kuan Yew lebih elok daripada ramai otak pemimpin kerajaan yang dok ada ni.

Ana cuma nak minta satu – Kuan Yew mesti bantu kita. Bantu PAS daripada banyak sudut. Buat kursus politik kepada kita. Beri kita peluang untuk jadi lebih kuat. PAS yang kuat akan memberikan kesan kepada Kuan Yew dan Singapura. PAS lebih dinamik dan mampu menjalankan perniagaan dengan integriti. PAS bawa imej Islam yang baik.

Ana nak ucap selamat berjuang kepada kawan2 PKR dalam isu Wikileaks. Kenalah selesai. Orang PAS pun ada yang dah mula ragu kes liwat ni….ana masih tunggu. Apa lagi pendedahan Wikileaks dan Menteri Mentor Singapura.

Advertisements