Ana nak ucapkan tahniah kepada kerajaan Pakatan Rakyat Selangor yang telah membuat keputusan untuk meletakkan CCTV di tempat-tempat maksiat (rumah urut, kedai refleksologi, urut buta, urut tradisional dan spa di seluruh negeri Selangor). Langkah ini memang tepat dan berkesan. Inilah sahaja cara kita nak memastikan Selangor menjadi sebuah negeri yang bersih maksiat. Kita mahukan negeri Selangor menjadi contoh negeri maju. Bukan macam Melaka yang ada sekolah anak haram. Itu kita tak suka. Itu ‘halal’ cara Sahibus Samahah Ali Rustam. Itu lain punya ajaran.
Selangor wajar jadi Negeri ‘contoh’ kepada kejayaan Pakatan Rakyat. Kenapa tak Kelantan? Kita nak selangor. Sebab selangor kaya dan mampu membuat perubahan.
Dengan kemampuan ekonomi Selangor; kita percaya banyak perkara dan program yang boleh dilaksana. Kalau Selangor berjaya, Kedah dan Kelantan akan turut menumpang keuntungan politik. Kelantan tak boleh harapkan ECER? Tak boleh! Sama juga Kedah juga tak boleh nak harap pada NCER. Kita kena tumpang program ekonomi Selangor yang jauh ke depan. Tak kiralah bab business arak di tepi lebuhraya tu. Akhirnya, cukai pun akan disatukan juga. Lepas tu kalau kita beri kepada ibu tunggal di Sabak Bernam, Hulu Selangor, Jeram dan Ijok – SIAPA YANG TAHU? Yang tahu hanya Allah SWT. Dan tujuannya adalah murni dan baik.
Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad berkata, tindakan yang diambil oleh Kerajaan Selangor adalah lebih baik daripada negeri yang dipimpin oleh Umno.

Katanya, Kerajaan Selangor pada hari ini sedang membaik pulih kerosakan yang teruk hasil daripada kerja buat Umno selama ini.

Menurutnya, Umno menyuburkan kegiatan maksiat kerana ia sebagai satu senjata yang berkesan supaya rakyat diulit dengan mimpi dan tidak mempedulikan apa pemimpin BN hendak sapu harta rakyat.

“Keadaan ini amat jauh dengan program yang dibuat oleh Kerajaan Pakatan Rakyat pada hari ini,” ujarnya dalam kenyataan kepada Harakahdaily.

Menurut  Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim, ada juga cadangan untuk membuat reka bentuk semula tempat-tempat itu agar lebih terbuka dan bakal dibekalkan dengan kamera litar tertutup (CCTV).

Soalnya, kerajaan PR Selangor pun kena pastikan gugusan rumah urut tajaan ‘Ronnie Liu’ pun diletak CCTV juga. Cina DAP ni kadang-kadang setuju buat semua. Tapi akhirnya mereka juga yang langgar peraturan. Ini pun kita kena betulkan sebaik mungkin.

Jangan dalam pada PAS beria nak kurang maksiat; DAP jadi ‘tycoon’ maksiat. Rakyat tak nampak ‘bersihnya’ kerajaan nanti. Ini pun kita kena jaga. Kena konsisten. Jangan cakap tak serupa bikin.

p/s:…tak sabar tunggu gambar pemimpin UMNO dalam cctv….

Advertisements