Nampaknya, semakin hari suasana antara PERKASA dengan parti Melayu semakin kalut. Tak boleh nak control. Kita kena kerja keras pastikan Pasir Mas akan pilih orang kita – bukan Ibrahim Ali lagi. Memang hampeh Tok Yim. Kaki kencing. Dahla menang dengan bantuan kita. Hari ni sibuk dengan agenda PERKASAP yang kononnya boleh jadi kemenyan untuk memperbaiki prestasi UMNO.
Kita percaya, satu hari nanti – Tok Yimlah akan jadi pembaca talkin kepada kematian UMNO. Kasihan. Kita sembahyangkanlah UMNO. Kafankan. Mandikan sebaiknya. Biarlah jenazah UMNO dikebumi dalam perut bumi 153 dengan bahagia. Jangan kita biarkan UMNO tak termandi dan tak terkafan. Kesian.
Memang banyak kain yang kita kena pakai nak bersihkan dubur UMNO. Sabarlah. Sebagai parti yang terlalu lama memerintah. UMNO banyak lakukan kesalahan. Perut UMNO penuh rasuah. Tak percaya? Cuba banding perut TGNA dengan perut Tengku Nan. Jauh beza. Tubuh UMNO dah lama kurus kering sokongan. Tangan UMNO tak tergapai membantu orang Melayu dan umat Islam. Mata UMNO hanya melihat hiburan dan artis. Lidah UMNO hanya membawa umpat dan menghina PAS. Kaki UMNO hanya tahu membawa ahlinya ke kelab dangdut dan karaoke. Pinggang UMNO sakit. Bukan sebab kuat sembahyang. Tapi sebab kuat main golf.
Maka Tok Yim pun datang ke tepi kubur UMNO. Pakai songkok tinggi. Pakai baju linen. Cigar tadi – Tok Yim buang ke kubur sebelah. Setakat cigar RM350; Tok Yim boleh minta Ah Chong sponsor.
Tok Yim pun mula….

Bismillah hir rah man nir rahim (tak betul pun Tok Yim sebut….ada jeritan di belakang; Hidup Melayu!)

Mahasuci Tuhan yang Engkau bersifat dengan Baqa’ dan Qidam, Tuhan yang berkuasa mematikan sekalian yang bernyawa,

Mahasuci Tuhan yang menjadikan mati dan hidup untuk menguji siapa yang baik dan siapa yang kecewa. Mahasuci Tuhan yang menjadikan lubang kubur sebesar-besar pengajaran untuk menjadi iktibar kepada orang yang lalai, dan sebesar-besar amaran kepada orang yang masih hidup.

Ingatlah! Bahawa sekalian mahluk Allah akan jahanam dan binasa, melainkan zat Allah Taala. Ialah Tuhan yang Mahabesar kuasa menghukum, manakala kita sekalian akan kembali menghadap hadirat Allah Taala.

Wahai UMNO Bin PERKAUMAN, wahai UMNO Bin PENJAJAH, wahai UMNO Bin RASUAH, hendaklah kamu ingat akan janji-janji Allah yang mana kamu ada bawa bersama-sama dari dunia ini.

Sekarang kamu telah menuju masuk ke negeri Akhirat.

Kamu telah mengaku bahawa tiada Tuhan yang disembah dengan sebenar-benarnya melainkan Allah, dan bahawa senya Nabi Muhammad itu Pesuruh Allah.

Ingatlah wahai UMNO Bin KRONI, apabila datang kepada kamu 2 orang malaikat yang serupa dengan kamu iaitu Mungkar dan Nakir, maka janganlah berasa gentar dan takut, janganlah kamu berdukacita dan risau serta janganlah kamu susah-hati dan terkejut.

Ketahuilah wahai UMNO Bin LANUN, bahawasanya Mungkar dan Nakir itu hamba Allah Taala, sebagaimana kamu juga hamba Allah Taala.

Apabila mereka menyuruh kamu duduk, mereka juga akan menyoal kamu.

Mereka berkata:
Siapakah Tuhan kamu?
Siapakah Nabi kamu?
Apakah agama kamu?
Apakah kiblat kamu?
Siapakah saudara kamu?
Apakah pegangan iktikad kamu?
Dan apakah kalimah yang kamu bawa bersama-sama kamu?

Di masa itu hendaklah kamu menjawab soalan-soalan mereka dengan cermat dan sehabis-habis terang, tepat dan betul.

Janganlah berasa gementar, janganlah cuak dan janganlah bergopoh-gapah, biarlah tenang dan berhati-hati.

Hendaklah kamu jawab begini:

Kepada 153 aku percaya!!! (jeritan di belakang….Hidup Melayu! PERKASA!)

Wahai UMNO Bin PENIPU tetapkanlah hatimu, inilah dia suatu dugaan yang paling besar. Ingatlah bahawa kamu sekarang sedang tinggal di dalam alam Barzakh, sehingga sampai satu masa kelak, kamu akan dibangunkan semula untuk berkumpul di Padang Mahsyar.

Insaflah wahai UMNO Bin PKFZ, bahawa senya mati ini adalah benar, soalan malaikat Mungkar dan Nakir di dalam kubur ini adalah benar, bangun dari kubur kemudian kita dihidupkan semula adalah benar, berkumpul dan berhimpun di Padang Mahsyar adalah benar, dihisab dan dikira segala amalan kamu adalah benar, minum di kolam air nabi adalah benar, ada syurga dan neraka adalah benar.

Bahawa senya hari Kiamat tetap akan adanya, begitu juga Tuhan yang maha berkuasa akan membangkitkan semula orang-orang yang di dalam kubur.

Di akhirnya kami ucapkan selamat berpisah dan selamat tinggal kamu disisi Allah Taala.

Semoga Tuhan akan memberi sejahtera kepada kamu. Tuhan jua yang menetapkan hati kamu. Kami sekalian berdoa mudah-mudahan Allah Taala menjinakkan hati kamu yang liar, dan Allah menaruh belas kasihan kepada kamu yang berdagang seorang diri di dalam kubur ini. Mudah-mudahan Tuhan akan memberi keampunan dan memaafkan kesalahan kamu serta menerima segala amal kebajikan kamu.

Ya Allah Ya Tuhan, kami merayu dan bermohon kepada Mu supaya tidak disiksa mayat ini dengan kemegahan penghulu kami Muhammad SAW.

Subhana rabbika rabbil izati amma ya sifun wassallamu alalmursalinwalhamdulillahi rabbil alamin.

Tok Yim….pun ketawa terbahak-bahak.
Hidup Melayu! Hidup Melayu! Hidup Melayu! – jerit Tok Yim.
p/s:….jom cigar!
Advertisements